Отец Марко до пладне носи мантија, после тоа вози Такси.

Марко Тороман од Чачак е еден од ретките идни свештеници кој ја заменува мантијата со автомобил и деновите ги поминува зад воланот на таксито. Во втора смена од попладне до полноќ превезува сограѓани, и тој е еден од омилените таксисти во градот на Морава.

„Јас сум иден свештеник, дај Боже, ќе биде негова волја, да ме види или не во мантија. Активен сум во селската црква во Прислоница и Брѓани, работам со свештеникот Звонко Рачиќ во парохијата, како колку што ми дозволува времето. Веруваме на Бога, Господ ни дава, но имаме и да се потрудиме“, рече Марко.

Марко ќе вози по улиците на Чачак, додека не го заврши последниот испит.

„Важно е возењето да помине што е можно подобро и граѓаните да излезат со насмевка, тоа за мене е многу поголем успех од кој било пазар што го имам, не би се претставувал како најпопуларен возач во Чачак, ниту дали би се издвоил од другите колеги, иако она што може да биде различно кај мене е тоа што моите клиенти ја избираат музиката што ја сакаат“, вели овој таксист.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here