Синоока девојка со Даунов синдром стана модел на 22 години

Живееме во време кога светот се залага за инклузија и рушење стереотипи, па модниот свет сè почесто вклучува лица со посебни потреби за да ги прикаже сите лица на убавината.

Бет Метјус е 22-годишна девојка која си го оствари сонот да стане модел. Синооката Англичанка со Даунов синдром потпиша договор со голема модна агенција, која ѝ ветува успешна кариера како модел.

„Навистина уживам кога ми ја средуваат косата и шминката и облеката“ – изјави Бет за BBC. На прашањето „Каде сакаш да стигнеш со модната кариера?“, таа одговори: „Холивуд“.

Бет МетјусБет МетјусБет МетјусБет МетјусБет МетјусБет Метјус
Нејзината мајка Фиона вели дека се надева дека Бет од моделството ќе се стекне со поголема самодоверба. „Прекрасно е да гледаш како расцутува“ – додаде гордата мајка.


femina mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here