Хоџа: Отпуштени 150 работници од една компанија поради мерката „недела неработен ден“

Недела неработен ден не е добар за економијата, истакна претседателот на Стопанскатa комора на северозападна Македонија Неби Хоџа во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21.

Тој вели дека тие не биле согласни со таа одлука.

-Многу работници се отпуштија, само една компанија отпушти 150 работници како резултат на оваа одлука, додава Хоџа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here