Дали навистина дел од бензиските го потрошија горивото или го кријат?!

Горивата во државата од полноќ со драстично покачување на цената. Дизелот ќе се продава за 10 денари повеќе споредбено со досегашните, а бензините со покачување на цената за 5,5денари. Овој податок доведе повторно до ситуација бензинските пумпи да бидат полни, редица возила чекаат и по еден час за да ги наполнат своите резервоари а во некои бензиски низ Македонија веќе втор ден не точеа гориво со изговор дека го потрошиле. Но тука ги става во дилема граѓаните дали навистина нема, или не сакаат да точат за повеќе профит да имаат од полноќ?! . Изминатите денови исто така сведоци бевме на медиумски скандал откако бензиските не сакаа да точат гориво во канти, а на некои имаше дури и лимит од 500 до 1000 денари гориво.


Инаку од полноќ дизлот ќе се продава по цена од 85,5 денари, Еуросупер БС – 95 за 89,50 денари, Еуросупер БС – 98 за 91,50 денари по литар.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here