Радев се пожали: Десетици илјади Бугари се убиени во Македонија, само затоа што решиле да се нарекуваат Бугари!

Десетици илјади се убиени во концентрационите логори во Македонија само затоа што решиле да се нарекуваат Бугари!
Ако зборуваме за фашизам, треба да биде јасно дека Иван Михаилов го одби Хитлер да ја вклучи Македонија во братоубиствена војна со Бугарија, истакнал бугарскиот претседател Румен Радев.

Обидите на нивните политичари да изградат идентитет врз основа на фалсификациите на Комунистичката интернационала се против интересите на граѓаните на РМ кои сакаат членство во ЕУ. Вака на новинарите им порача претседателот Румен Радев.

„Ако зборуваме за фашизам, треба да биде јасно дека Иван Михаилов го одби Хитлер да ја вклучи Македонија во братоубиствена војна со Бугарија. Не беше Иван Михаилов, туку други луѓе кои убија десетици илјади во концентрационите логори за време на воспоставувањето на диктатурата во Македонија. Само затоа што решиле да „Тие се нарекуваат Бугари, а не Македонци. Ова е фашизам“, изјави Радев за бугарските медиуми.
Извор:Канал5

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here