Цеца: Јас не фарбам јајца, само кеширам.

Познатата пејачка Светлана Цеца Ражнатовиќ се присетила на своето детство како го прославувала Велигден како мала во родното Житораѓа.
Истакнала дека има убави спомени кога станува збор за нејзиното детство.
– Најубави можни спомени, секогаш за тие празници главни актери беа бабами и дедоми. Тие секогаш ќе организираа на децата да им биде што позабавно и интересно, и тоа секогаш ме враќа во детството на најможен убав начин, навистина. На моето родно место, на растењето… – рекла Цеца.
– Се што можам да кажам за моето детство е дека тоа беше една здраво, среќно весело и безгрижно детство. Ја доживеав стара Југославија, се сеќавам, навистина едно безгрижно детство.
– Многу рано влегов во естрадните води, прво на тоа локално ниво, многу за тоа се зборуваше и пишуваше. Не се сеќавам дека сум настапувала на Велигден, секогаш имаше некои семејни собирања во мојот дом и веселби. – раскажува Цеца па изнела некои детали од семејниот дом кога се во прашање одбележување на празниците.

– Не се сеќавам која техника ја користев како мала за фарбање, но право да ви кажам, во моето семејство јас не фарбам јајца. Има тоа кој го прави, мојата снаа, зет, сестра ми која е задолжена за богата трпеза, кога да славиме било што, јас сум тука да “искеширам“, седнувам на стол и дегустирам – заклучила Цеца.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here