(Видео) Ветеран од Втората Светска Војна од Одеса во солзи прашува полицаец зошто не се празнува 9 мај, Денот на победата?

Ветеран од Втората Светска Војна од Одеса во солзи прашува полицаец зошто не се празнува 9 мај, Денот на победата?

Прашува за што се борев? Изгубил нога, рака имал и две дупки во главата…

-За што отидов во војна – лежев во сопствената крв? Мојата рака и стомак, распарани, две дупки во мојата глава, ја загуби и ногата. За што бев во војна полковнику?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here