Македон Димитриевски: Сакам да станам претседател и да ја направам Макeдонија побогата и поубава.

Македон Димитриевски, детето генијалец, ученик во второ одделение во ОУ ,,Лирија” Тетово, за кого пошироката јавност слушна откако освои златен медал на натпреварот „Математика без граници”, во конкуренција на 4000 учесници од 22 земји од светот, на средбата со претседателот Стево Пендаровски пред неколку дена, ги насмеал и расположил сите со својата искреност.

Како што раскажува неговиот татко Владимир за ,,Фокус”, за време на средбата со Пендаровски, тој бил запознат со успесите и интересите на Македон, а кога претседателот го прашал што сака да биде во иднина, без многу двоумење му одговорил – Сакам да станам претседател како вас, да ја направам Македонија поубава, побогата, и сите да ја сакаат!
Инаку, Македон е дете со коефициент на интелигенција 134. За неговото знаење од областа на математиката, астрономијата, географијата и познавањето на странски јазици се периодов пишуваше многу.

За повеќе детали,Тука

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here