Нeдолично однесување на Иван Јованоски од Левица: ”Ме болит таквото и шо сакам можам да прам”. (ВИДЕО)

Советниот од Левица во Општина Прилеп непримернсо се однесувал на 12-та седница на Општина Прилеп- Вели дека седницата почнала неделовнички, па затоа „ќе правам што сакам“. Малку потоа велу дека го „болело таквото“.
Инаку Иван Јованоски од Левица е познат по тоа што му се обрати на поранешниот премиер Зоран Заев додека полагаше цвеќе на Могилата на непобедените во Прилеп, по повод 11 Октомври. Тој му рече на Заев да слави празник во Бугарија.

Јованоски беше судски гонет поради „омаловажување или навредување службено лице на државен орган или друга институција која врши јавни овластувања во вршење на службата”, а како подносител на барањето за поведување постапка не се јавува поранешниот премиер. Заев се јави како сведок на едно од рочиштата…

.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here