Бесими за превисоката цена на горивата: Доколку оцениме дека има потреба да се намали ДДВ-то и акцизата тоа ќе го направиме веднаш.

Министерот за финансии Фатмир Бесими вечерва изјави дека во законот се ставени како можности намалување на ДДВ-то и акцизата на горивата.

-Владата има опција доколку оцени кога да ги активира тие можности. Сега од друг аспект е клучно што кризата ќе трае и ние треба да обезбедиме дека ќе имаме доволна кондиција во Буџетот за издржување на оваа криза. Распределбата од ефектите мора да биде рамномерно. Мора да бидат мерките потаргетирани и поефикански, бидејќи тие се пари на граѓаните, доколку сакаме Буџетот да издржи, рече Бесими во вестите на ТВ Сител.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here