Апасиев: Aко имате две деца и работите за минималец, ќе треба да се позајмите 4.000 денари за да го поминете месецот

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев укажува на тоа дека трошоците за живот пораснаа, и луѓето со ниски плати, за да го поминат месецот, треба да позајмат пари.

Вели дека трошоците скокнале за 100 евра. Тој објасни како денес се живее со минимални плати. Лидерот на Левица рече дека власта е неспособна.

„Тоа значи дека ако имате две деца и со жена ти работите за минималец, ќе треба да се позајмите 4.000 денари за да го поминете месецот. Ете толку се „успешни” политиките на економистот Таче и бугарофилската СДС“, пишува Апасиев на Фејсбук.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here