ВИДЕО: Швалерај и секси сцени од судии во основен суд 2

Разговор за трансфер од работното место и љубовна афера во канцеларијата на Основен суд Скопје 2. Снимката е направена во мај 2017, а објавена на јутјуб пред неколку дена. Во 40 минутното видео се гледа и слуша како соработничката тропа на масата на судија и му вели дека на неговата сопруга ќе биде отстранета од работното место секретара и дека ќе биде наставничка, а на нејзиното место ќе донесе девојка од Гостивар. Иако судијата не негира дека неговата жена е неспособна за работната функција која ја врши, сепак вели дека не можат да ја преместат бидејќи има решение и дека ќе ја тужи ако и го сменат работното место. Тогаш соработничката станува нервозна.

КОНВЕРЗАЦИЈА:

-Ова ти е последната средба со мене, точка.

Зошто?

-Да ставиш точка, овде денеска. Јасно ти е? Ова ти беше крајниот муабет со мене. Јасно ти е? Ти со мене ќе се тужиш.

Тебе ќе те тужам.

-Јас ќе ја сменам и да знаеш дека сега ќе видиш што ќе се деси. Ти си убеден дека она  ќе седи цел живот таму, коњу еден, селак еден. Само вака ќе ти кажам на тебе: 99% од работите немаш поима и не треба да имаш. Ти мене ќе ми кажеш дека таа смрдла со опинци заслужува. Па од тие не ни ја бива државата.

Потоа соработничката му го навредува семејството и националноста на судијата, кој е Албанец, и му вели дека неговата сопруга ја купила дипломата, дека не знае да поврзе една реченица, но благодарение на партијата е таму каде што е.

Нервозата помеѓу соработничката и судијата се смирува со бакнежи и гушкање.

Но, најважното прашање е кој ги поставил камерите и кој снима во Основен суд Скопје 2.

Портпаролката на овој суд Сања Томиќ – Велковски, вели дека е покрената постапка и дека истрагата од надлежните органи е во тек. Конкретен одговор на прашањето кој ги поставил камерите се уште немаат.

ВИДЕТО Е ПОСТАВЕНО ОД ЗОРАН БОЖИНОВСКИ НА НЕГОВИОТ ЈУТЈУБ КАНАЛ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here