Минарето на Алипашината џамија во Охрид пак се гради

Не запира нелегалната изградба на минарето на Алипашината џамија во Охрид, обвинуваат од Здружението „Совест”.

Оттаму велат премиерот вети стопирање на изградбата, а решавање на проблемот после претседателските избори, но како и за време на кампањата така и сега после избори минарето „расте“. Секојдневно се издигнува се повисоко.

И сега што правиме? Си поминаа изборите и ќе си тераaт по старо… Еве денес 08.05.2019 се спрема нов спрат нa минарето на дивоградбата Aлипашина џамија. Правда нешто…закон нешто…жолт картон нешто…пораката е разбрана нешто? Почитувани 5 мај помина, Охрид нема време да чека!! Довербата повторно ви ја дадовме, жолтиот картон го испорачавме, не дозволувајте да не изиграте зошто следно е црвен!!, напишаа од „Совест“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here