3.9 C
Ohrid
четврток, октомври 21, 2021
Почетна Забава Луѓето кои имаат бенка на едно од овие места на телото ќе...

Луѓето кои имаат бенка на едно од овие места на телото ќе ги следи голема среќа во животот

Translate (Eng):[gtranslate]

о кинеската култура веќе илјада години се проучуваат бенките на човековото тело не само од медицински аспект туку и како показатели на нечија судбина.

Местата на кои се наоѓаат бенките на нашето тело поврзани се со нашата судбина.

Се делат на видливи и сокриени. Бенките што ги имаме на лицето се видливи за сите, а оние на телото не се па затоа ги нарекуваат скриени. Говорејќи општо за бенките, скриените бенки како оние што ги имаме во веѓите, косата, брадата и слично, носат многу поголема среќа од оние бенки кои се наоѓаат на видливи места.

РЕКЛАМА

– Бенка на темето – среќа цел живот.
– Бенка во веѓата – богатство и долг живот.
– Бенка во косата – скриена среќа.
– Бенка на веѓата – брилијантен мозок и научна кариера.
– Бенка на усните – автомобил, куќа, убава облека.
– Бенка на брадата – среќа со недвижнини.