На врвот „Руен“ се одржува традиционалната Меѓугранична средба „Балкан без граници“

Врвот „Руен“ и годинава беше зборното место на планинарите од Македонија и Бугарија кои учествуваа на традиционалната Меѓугранична средба „Балкан без граници“.
Средбата која по 30-ти пат се одржа на најголемите височини на Осоговските планини е во организација на Еколошкото друштво „Еко Здравец 2002“ од Македонска Каменица, Планинарското друштво „Руен“ од Крива Паланка и туристичкото друштво „Осогово“ од Ќустендил.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here