АКО ОТВОРАТЕ ТЕЛЕВИЗИЈА ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СТАВАЈТЕ ЕДИНИЦА (1) ВО НЕЈЗИНОТО ИМЕ МАЛЕР ЌЕ ВЕ БИЕ..

Ако случајно решите да отворите медиум (телевизија) со национална концесија во Р. Северна Македонија, не ставајте единица во нејзиното име. За конкретен пример можеме да ви ги дадеме случаите со А1 телевизија и судбината на г. Велија Рамковски, и со 1ТВ на Боки 13-ка.

Се прашуваме зошто г. Јовановски не си ја крсти телевизијата 13-ка, а го избра 1 ТВ за име на својата телевизија и покрај тоа што знае како заврши Велија и тргна по истиот пат.

Токму поради тоа вашата телевизија може да се вика Канал 3, Канал 5, Канал 6, Сител, Алфа но никако не ставајте единица во името на телевизијата. Тоа е така бидејќи ако вашата телевизија се нарекува, Канал 5, Сител, Алфа или било како поинаку, имате право да рекетирате а тоа ќе ви го потврдат и бизнисмените. Но телевизијата која во своето име содржи единица завршува неславно, а нејзиниот газда во затвор.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here