Граната од Првата светска војна пронајдена кај Трново

Артилериска граната од Првата светска војна вчера била пронајдена кај село Трново, битолско.

Според информациите на МВР, гранатата била пронајдена при ископ на канал. Гранатата била безбедно подигната за понатамошна постапка.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here