Автопат Кина-Пакистан од 880 км за само 36 месеци, а Кичево-Охрид 62 километри за само 7 години

Автопатот Кина-Пакистан од 880 километри е изграден во рекордни 36 месеци и сега е отворен за сообраќај. Чудо на 21 век!-гласи твитот на Насасира Арнолд.

– Ние, автопат Кичево-Охрид 62 километри (само) за 7години успеавме да стигнеме да фрлиме 15 км асфалт!

И двата автопата ги граделе Кинези. Тоа значи дека не е проблемот до градителите, туку нешто друго, штом во Кина може чочек да одиграат по три години и завршени 880 км, а во Македонија треба да поминат седум години за чочек на автопатска делница од само 62км.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here