(ФОТО) Двегодишно девојче не е запишано во градинка бидејќи нејзиното лице го сметаат за „премногу страшно“

Родителите на двегодишната Софија Закхарова се во шок откако нивното девојче не е запишано во градинка поради својот изглед.
„Ни рекоа дека прво детето мораме да го однесем на операција за да може да оди во градинка како и сите останати деца“, тврди нејзината мајка Светлана Закхарова.
Нејзината ќерка има деформација на черепот, поради што челото и е пошироко а прстите на рацете и на нозете и се споени. Сепак, видеото кое е објавено, а потоа било повлечено, покажува дека девојчето е среќно и заиграно и покрај тоа што изгледа поинаку од останатите деца.

Софија живее во руското село Алатан со мајка и, татко и Расул и бабите и дедовците. Нивниот дом нема греење, вода ниту шпорет. Родителите не примаат финансиска помош поради оштетувањето кое го има нивната ќерка.
Локалната хуманитарна организација „Rainbow of Goodness“, одлучила да провери поради што двегодишното девојче не е запишано во градинка. Сега е покрената истрага за да се дознае кој ја донел таа одлука, но и затоа што лекарите на девојчето не му ја направиле неопходната операција.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here