23.9 C
Ohrid
среда, јуни 23, 2021
Почетна Забава Мудра приказна - Говорот на поранешниот претседател на Кока Кола

Мудра приказна – Говорот на поранешниот претседател на Кока Кола

Translate (Eng):[gtranslate]

Замислете дека животот е игра во која вие сте жонглер и жонглирате со пет топчиња. Секое топче преставува- РАБОТА,
ФАМИЛИЈА, ЗДРАВЈЕ, ПРИЈАТЕЛИ И ДУХОВНОСТ.
Се трудите додека жонглирате секоја од нив да остане во воздухот.
Набрзо ќе разберете дека топчето кое ја преставува РАБОТАТА е гумено и доколку ви падне ќе отскокне повторно во вашите
раце. Останатите четири топчиња-ФАМИЛИЈАТА, ЗДРАВЈЕТО, ПРИЈАТЕЛИТЕ И ДУХОВНОСТА се направени од стакло.Ако ви
падне било кое од нив, ќе остави непоправлива трага, пукнатина или потполно ќе се уништи.
Никогаш нема да бидат исти.
Ти кој што го читаш ова мораш да го разбереш и да се стремиш кон тоа!
Работете ефикасно на работното место и одете си од работа на време.Поделете го слободното време со вашите ПРИЈАТЕЛИ И
ФАМИЛИЈАТА и имајте соодветен одмор.
“Вредноста има вредност само ако вредноста е вреднувана“ – Bryan Dyson, поранешен претседател на одборот на Кока Кола.

факултети

РЕКЛАМА
- Реклами -