Муцунски за грчка телевизија – Ние сме Македонци од Македонија тоа сме биле и ќе бидеме

Меѓународниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Тимчо Муцунски вчера беше гостин на грчката телевизија „Скаи“ каде што изјави дека ние сме Македонци и тоа и ќе останеме во иднина.

Тој како гостин во вестите на грчката телевизија вели дека и покрај тоа што е сменето името на државата и на повеќе институции граѓаните знаат дека се Македонци, а државата им се вика Македонија. Тој исто така рече дека повторно ќе го отворат прашањето за правото на самоопределување на народите во европскиот парламент

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here