9.3 C
Ohrid
понеделник, декември 6, 2021
Почетна Свет Неговото име е ''Олвера'' а го нарекуваат бело село.

Неговото име е ”Олвера” а го нарекуваат бело село.

Translate (Eng):[gtranslate]

Олвера е прекрасно мало село лоцирано во срцето на планините Кадиз во Шпанија. Самиот град претставува своевиден споменик, поради специфичноста на градбата и белата боја на куќите, како и нагорните улички кои водат кон импресивниот замок и црквата на врвот од ритчето.

 

 

РЕКЛАМА

Прекрасното бело село во Шпанија

Ридовите околу селцето се преполни со плантажи на маслинки, од кои се произведува најдоброто маслиново масло во Андалузија. Се верува дека селото, своето име го добило токму поради големиот број дрва во неговата околина. Во Олвера живеат околу 8,5 илјади жители.

Прекрасното бело село во ШпанијаПрекрасното бело село во ШпанијаПрекрасното бело село во ШпанијаПрекрасното бело село во ШпанијаПрекрасното бело село во ШпанијаПрекрасното бело село во ШпанијаПрекрасното бело село во ШпанијаПрекрасното бело село во Шпанија