РУСИJA ГИ КАНИ МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА ВО EВРОАЗИСКА УНИЈА

Постојаниот претставник на Русија во Европска унија, Владимир Чижов, им упати покана на Македонија и на Албанија да  се придружат на Евроазиска економска унија (ЕЕУ) за време на Евроазискиот економски форум во Верона.

Двете држави побрзо ќе наидат на разбирање во ЕЕУ отколку во ЕУ, смета рускиот дипломат.

„Сигурен сум дека овие земји, кои се кандидатки за членство во ЕУ и неодамна беа ставени ‘под мраз’ од Брисел, би можеле да најдат повеќе разбирање во Евроазиска економска унија“, изјави Чижов.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here