На овие дечиња Волкот им е прв комшија а Мечката најдобар другар.

Милица и Милан Арсеновиќ имаат тринаесет години, живеат во планинското село Горње Кошjе кај jубовија, милји далеку од цивилизацијата.

Милица и Милан стануваат многу рано и одат во шума со својот татко, помагајќи му да влече дрва. И така, секое утро, дури и кога врне снег. Иако живеат тежок живот тие не се жалат, им помагаат на родителите – го хранат својот добиток, ги чуваат своите волови а потоа одат на училиште.

Бидејќи никој од нивните пријатели досега не им отишол дома кај нив, Милица и Милан не ги слават родендените. Тие на шега велат дека волкот е нивниот прв сосед и најдобриот пријател им е мечката.

ртс

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here