Додека нашите Јутјубери пијат мочка и глумат лудило, овој јутјубер одеше од врата на врата и им делеше пари да ги платат сметките.

Српскиот јутјубер Данило Бадњар, познат како Чода, одлучи да биде хуман и да им помага на луѓето со тоа што ќе им плаќа на луѓето месечни сметки.Тој, им тропаше на врата на луѓето и под изговор дека планира да се досели во нивниот крај, се распрашуваше колку плаќаат за режиски трошоци за еден месец. Меѓутоа, кога ќе му кажат, Данило на луѓето им кажуваше дека сака да им помогне и да им ја подари таа сума на пари.

Данило најпрвин се упати кај една жена на која и даде 3000 динари. Потоа кај човек кој јутјуберот доби информации дека е воен инвалид, но дека морал да чисти за да заработи за егзистенција на неговото семејство. Кога јутјуберот му дал 17.000 динари за месечни трошоци-бил во чудење, не му се верувало.

– Што, овие се за мене? Која обврска ја имам јас пред тебе? Вие нема да дојдете утре и да речете: “Ти дадов 17.000 динари?” – праша зачудено човекот, кој го прегрна Данило кога му дал пари.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here