Затвореник кој бил изложен на силна терапија во Охрид, денес почина на 22 годишна возраст. (Видео)

Имал 22 години, во сабота наутро на пребројувањето во кумановскиот затвор, Љабинот Мисини не се јавил и стражарите откриле дека е починат. Од затворот повикале полиција и обвинител, а телото на 22-годишниот затвореник е предадено на обдукција. Според првичните сознанија не се откриени повреди од тепање или физичко насилство, а ќе се прават дополнителните токсиколошки анализи. Во истрагата се проверуваат и безбедносните камери. Мисини спиел во своето одделение каде затворениците се сместени во повеќе простории за спиење. Во својата спална тој бил сам, а вратата не се заклучува бидејќи има една голема врата со решетки пред заедничката просторија со повеќе затвореници.

Сите затвореници дале изјави, а исказ пред полицијата дале и стражарите. Од затворот тврдат дека Мисини претходно не барал лекарска помош иако во јавноста се проширија шпекулации дека во текот на ноќта му било лошо и барал лекар. Од кумановскиот затвор пратиле писмен извештај до Управата за извршување на санкции.

телма

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here