Рама: Колку е срам за Европа оваа бугарска работа

Албанскиот премиер Еди Рама, на Твитер објави жестока осуда на случувањата во Бугарија и немоќта на ЕУ да донесе одлука за отпочнување преговори со Северна МАкедонија и Албанија.

„Нов ден е во Европа, но не и во Бугарија! Колку е срам за Европа оваа бугарска работа! Среде многу жешка војна во дворот на Европа, земја на НАТО киднапира две други земји на НАТО под надзор на 26 земји од ЕУ кои седат мирни во страшна претстава на немоќ!, напиша Рама на Твитер.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here