Во Скопје вака се паркира, за во другите градови не знаеме…

Сообраќајниот хаос што владее во главниот град, секојдневно е дополнет од несовесни возачи, чија дрскост преминува во агресивна безобразност и аздисаност.

Оваа фотографија е снимена од граѓанин, поставена на една од страниците за сообраќаен срам на социјалните мрежи.

Нема полиција, никој не казнува, секој си прави што си сака. На оваа локација пред Дом на градежници, секоја вечер, но и преку ден е исто. Бидејќи не сакаат да платат паркинг или нема место, а сакаат миленикот да им е пред очи, дрските возачи ги имаат скршено неколкуте заштитни столпчиња и непречено си паркираат на тротоарот, па дури и на скалите.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here