Кој е мистериозниот спонзор на Шилегов кој ќе даде 100 000 евра за Дино Мерлин?

Деновиве јавноста е разбранувана од информациите кои ги објавија медиумите од соседството за висината на хонорарите на балканските ѕвезди за новогодишната забава. Од нив, својот труд најскапо ќе го наплатат Здравко Чолиќ и Дино Мерлин, кој за новогодишната ноќ ќе настапи на скопскиот плоштад. Кога скопскиот градоначалник Петре Шилегов пред два месеца објави дека граѓаните на плоштад ќе ги забавува Дино Мерлин, рече и дека за тој ангажман Градот ќе плати 0 денари, што сите ги остави во чудо.

Никој не веруваше дека еден пејач може да настапува бесплатно, за да сега српските медиуми објават дека всушност Дино Мерлин за својот новогодишен настап ќе „лапне“ ни помалку ни повеќе, туку 100.000 евра, што е одлична тезга, посебно за пејач од калибарот на Мерлин. Е дури откако излезе иноформација во медиумите во соседството и се крена прав околу висината на хонорарот, Шилегов се одважи да излезе во јавност, ама со свој Фејсбук статус.

Во него тој тврди дека настапот на Дино Мерлин, ќе го платат спонзори, и дури ги искара сите кои пишуваа на оваа тема по медиумите и социјалните мрежи, дека биле хејтери и дека не се радувале на туѓата среќа. Притоа ниту збор за тоа кои се спонзорите на новогодишната програма.

Чудно е што спонзорите кои ќе го платат еден од дватата највисоки хонорари на Балканот за новогодишната ноќ се кријат и не го користат моментот за промоција и реклама. Тие не се наведени ниту на рекламното пано за настапот на Мерлин, а ги кријат и од Градот, па останува да му веруваме на зборот на Шилегов. Актерката Јелена Жугиќ, советничка на ВМРО ДПМНЕ во Советот на Градот Скопје се сомнева дека се работи за бизнис-зделка, која понатаму ќе се преточи во градски проект.

весник.мк

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here