Дојава за бомба го евакуираше Средното уметничко училиште „Лазар Личеновски“ во Скопје

Дојава за бомба го евакуираше Средното уметничко училиште „Лазар Личеновски“ во Скопје во населбата Буњаковец..

Учениците и наставниците се изведени надвор од објектот, а на паркингот се пристигнати екипи на полицијата, кои не дозволуваат пристап до училишната зграда.

Станува збор за пријавен предмет што наликува на рачна бомба на паркингот кај училиштето веднаш до паркиран автомобил.

Полицијата во моментов работи на негова проверка и отстранување.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here