24.9 C
Ohrid
четврток, јули 29, 2021
Почетна Македонија ВЛАДАТА ГИ УТВРДИ ЗАКОНИТЕ ЗА ОТПИС НА ДОЛГОВИ ЗА КАМАТИ НА ГРАЃАНИТЕ...

ВЛАДАТА ГИ УТВРДИ ЗАКОНИТЕ ЗА ОТПИС НА ДОЛГОВИ ЗА КАМАТИ НА ГРАЃАНИТЕ КОН ЈП

Translate (Eng):[gtranslate]

На редовната 174-та седница, Владата ги утврди текстовите на Предлог-законот за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица, Предлог-законот за измени и дополнувања на Законот за извршување, како и Предлог-законот за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на јавни претпријатија.

Со овие законски решенија се предлага за сите предмети дадени за извршување до крајот на 2017 година, да бидат отпишани сите камати на граѓаните-должници кон јавни и државни претпријатија, или државни органи и установи, и репрограмирање на главницата на долгот, како и отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на јавни претпријатија, со кој се предвидува надминување на проблемите на јавните претпријатија основани од општините, особено за долговите преземени од страна на општините.

РЕКЛАМА
- Реклами -