Нејзините ученици ја обожаваат: Учителка се облече во облека на која е нацртан секој дел од човечкото тело

Оваа 43 годишна учителка е решена своите ученици од трето одделение да ги научи на анатомија. Таа се облече во облека на која е нацртан секој дел од човечкото тело и кога се појави во училиштето ги воодушеви сите.

„Предавам веќе 15 години. Ги подучувам децата за природата, науката, уметноста, а ги учам и англиски и шпански јазик“, раскажува Вероника Дукју за порталот „Боред Панда“. Таа реши на своите ученици од трето одделение да им ја направи малку поинтересна, па стана хит во целиот свет.

 

„Сурфав на интернет и еден ден најдов облека за пливање која го прикажува човечкото тело, мускулите и органите. Знам колку им е тешко на децата да сфатат ој орган каде е сместен во телото, па го нарачав и одлучив да пробам на овој начин“, прераскажува оваа генијална учителка.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here