ЗА 20 ДЕНАРИ И ТОА СО ПРОМАШЕН ПАР: МАКЕДОНЕЦ ОСВОИ 1 МИЛИОН ДЕНАРИ

Добитникот на 1 000 000 денари и победник на „Втора шанса за милион“ на Sport Life е Риста
Милчевски од Крива Паланка. Тој го освои првото место со највисок „фатен“ коефициент на
тикетите со еден промашен пар.
Тикетот го уплатил во октомври за 20 денари, со 20 меча, од кои промашил само еден тип, а
имал вкупна квота од 19.562. Да го погодил и 20-тиот меч, ќе добиел 547 602 денара. Но,
благодарение на Втора шанса на Sport Life тој доби речиси двојно повеќе.

„На тикетот погодив 19 парови, само Вест Бромвич Албион – Барнсли не излезе единица како
што типував. Тој беше последен меч на тикетот, сите други 19 меча беа завршени претходно,
но не го штитев, верував дека ВБА ќе победи. Уплатата беше 20 денари, секогаш по толку
уплаќам“ – вели Риста, кој деновиве е херој меѓу обложувачите во Крива Паланка. Тој е
долгогодишен играч кој уште во минатото бил еден од четворицата главни добитници со
погодена 12-ка на југословенската Спортска прогноза. Упорноста и храброста и денес,
повторно му донесоа вистински погодок.


Објектот на Sport Life во Крива Паланка беше во центарот на вниманието, редовните
обложувачи и љубопитните минувачи сакаа искрено да му честитаат на добитникот. Сите што
уплатија тикет од 200 или повеќе денари, добиваа промотивни грепки со награди од типот на
вредносен ваучер или други промотивни производи од „СЛ маркет“

Токму тикетите со една “утка“ наместо да се фрлаат во корпа за отпадоци, овозможија
повторно изненадување и добивки за играчите на Sport Life. Покрај на прво наградениот,
Втора шанса им донесе добивки на останите 4 топ рангирани играчи. Тие освоија поени на
СЛ клуб картичката за вредни награди од СЛ маркетот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here