ЧЛЕНОВИТЕ НА „АМФОРА“ ГО ЧИСТЕА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВО ПРЕСРЕТ НА ВОДИЦИ

Членовите на нуркачкиот клуб „Амфора“ од Охрид го чистеа Охридското Езеро од отпадоци, за кои велат дека можат да бидат потенцијална опасност за скокачите по крстот.

Во пресрет на големиот христијански празник Богојавление-Водици, нуркачите од нуркачкиот центар „Амфора“ и Клубот за подводни дејности “Охрид” денес го чистеа дното од градското пристаниште од отпадни материи. Целта на оваа акција е обезбедување на просторот каде што ќе се фрла светиот крст од разните отпадoци кои претставуваат потенцијална опасност за скокачите по крстот, велат од „Амфора“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here