Царовска: Ги повикувам сите жени на СДСМ да се кандидираат за пратеник

„Го започнавме изборот на најодговорни кандидатки и кандидати за пратенички и пратеници од независноста до сега. Заедно со нив ќе одиме кон нова победа и ќе креираме политики со кои ќе ја движиме државата напред“, порача денеска актуелната вицепремиерка за економски прашања во техничката влада по предлог на СДСМ – Мила Царовска, повикувајќи ги жените кои ги делат социјалдемократските идеали да се кандидираат за пратеничките листи на СДСМ за претстojните избopи.
„Poдовата еднаквocт и eднaква зacтапеност на жeните во политиката беа и остануваат наш приоритет на којшто посветено работиме. На кандидатските листи за прв пат настапуваме со ист број на жени и мажи. Бидејќи педесет со педесет е соодоносот што треба да го отсликува нашето општество.

Ги повикувам сите жени кои ги делат социјалдемократските идеали, кои имаат желба и
визија за подобро утре, да веруваат во себе и да ни се приклучат кон промените. СДСМ е партија која умее да препознае квалитет, вистинска и искрена заложба.
Кандидирајте се за пратеничка, направете го тоа одлучно и самоиницијативно! Да изградиме силен, независен Парламент кој ќе продолжи да ги унапредува правата на жената и ќе поттикнува целосна еднаквост меѓу жените и мажите. Приклучете се, заедно да носиме…..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here