24.9 C
Ohrid
недела, јули 25, 2021
Почетна Македонија Кандидатот за претседател на Македонија, Бларим Река денес стана министер на Косово

Кандидатот за претседател на Македонија, Бларим Река денес стана министер на Косово

Translate (Eng):[gtranslate]

Почитувани граѓани,

Денес, со најголема одговорност и
експресна посветеност, ја прифатив
официјалната позиција на министерот за
европска интеграција, во новата влада на
Република Косово.

Како што процесот на интеграции е долг,
комплициран и со многу предизвици,
волјата на општеството општо, да биде
дел од ЕУ, е веројатно главната сила која
ќе го однесе Косово понатаму. Преку
отворена комуникација со вас, со
претставниците на граѓанското
општество и новинари, имам силна верба
дека заедно ќе ги избереме најдобрите
начини за остварување на нашата
европска иднина.

РЕКЛАМА

Агендата на Министерството за европска
интеграција ќе биде одредена со
потребата за слободно движење на
студентите, уметниците, уметниците и
сите косовски граѓани, регионалното
партнерство преку функционален
договор и добро партнерство за мировен
Балкан. Вашата вера живее со резултати,
во кои заедно ќе уживаме.

- Реклами -