Дете добило срцев удар- животот му го спасил неговот часовник

Замислете како седите дома како родител и добивате порака дека вашето дете има проблеми со срцето. Токму тоа се случило на Liz Joslin, додека нејзиниот син бил во училиште. Мајката добила screenshot заедно со порака од нејзиното дете “дека нешто не е во ред”. Ситуцијата била изнендавучката, бидејќи детето било спортски активно, играло фудбал и кошарка.

Мајката веднаш го земала детето од училиште а неговото срце отчукувало 202 пати во минута. Потоа, во текот на вечерта преминало на 280 отчукувања. Откако отишле во болница, на детето му била откриена срцева болест поради која веднаш морала да биде направена операција.

По процедурата, било дозоволено да се врати на својот секојдневен живот и спортски активности. Се разбира, мајката изрази голема благодарност до Apple и технологијата позади Apple Watch уредите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here