Конечно убава вест: Единствена заболена од коронавирус во Македонија е излекувана.

Контролниот тест на единствената пациентка заболена од коронавирус во Македонија, денеска бил негативен, соопштија од министерството за здравство.

„Тоа значи дека опаѓа нејзината инфективност, но согласно процедурата, истиот ќе биде повторен по 48 часа“, велат од Министерството.

Министерството за здравство денеска соопшти дека контролниот тест на единствената пациентка заболена од коронавирус во земјава денеска бил негативен.

На тест за корона била негативна и нејзината ќерка, со која заболената е во контакт.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here