Петкоски: Убаво би било да се отвори дебата за Македонската химна и грбот, тоа ќе не зближи уште повеќе.

Запрашан дали нема да му пречи да има промена на химната, промена на симболи, на знаме, на државен грб лидерот на НСДП, Тито Петковски во гостување на ТВ24 вели дека за тоа ќе се отвори дебата:

Тоа се прашања за кои ќе се отвори дебата. Експерти, научници политички партии и така натаму од земјата од странство ќе седнат ќе дебатират што е она што ги разделува етничките заедници, што е она што може да ги зближи значи го бараме мостот кој што ќе не поврзува, рече Петковски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here