Возрасните лица во Валандово да останат дома – мобилен тим ќе пазари место нив

Секој граѓанин од наведените категории, кој има потреба од набавка на потребните лекарства, прехрамбени производи и средства за хигиена, со цел да не остварува непосреден контакт со останати луѓе и се изложи на дополнителна опасност од инфицирање со Covid-19 (коронавирус) ќе може да телефонира секој ден од неделата, во секој дел од денот, на следните телефонски броеви: 071239849 и 078325978

Општина Валандово формира мобилен тим за помош на сите стари и изнемоштени лица од општината.

Ова е одлична мерка која може да прерасне и на цела територија, со која постарите луѓе би останале дома, со што ќе нема опасност да се заразат со Covid-19, а воедно ќе ги намалат гужвите во аптеките и супермаркетите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here