Емотивна разделба на доктор со семејството во Дебар.

Екипата на ФАКТОР.МК денес беше во дебар каде се сретна со Примариус доктор Драган Клопчевски кој е специјалист интернист од Дебар, кризната состојба во Дебар во петокот вечерта ја дочека во Скопје каде живее со семејството.

По саботата која му беше слободна утрово повторно се враќа во дебарската болница. Мината недела имал четири ноќни дежурства, така ќе биде и неделава. Но оваа недела нема да се враќа кај сопругата и децата во Скопје. Можеби нема и подолго затоа што работи во дебарската болница.

Денеска во градот кој е во кризна состојба стигна со посебен протокол. На влезот на градот има полиција и влезот е ограничен.

Клопчевски пешки го помина мостот, па мораше да чека ново санитетско возило, затоа што првото се чистеше. До таму го испрати сопругата. Емоциите се силни, ама за докторот нема дилема дека сега е времето кога треба да помогне.

Од Дебар со семејството сега ќе се слуша само телефонски. Вели дека сите доктори даваат натчовечки напори да помогнат во оваа ситуација.

Влезот во градот не е дозволен. Д-р Клопчевски има посебна пропусница.

А.Т. Фактор.мк

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here