Словенците им носат храна на македонските камионџии кои се заглавени на граница.

Триесетина професионални возачи на камиони од Македонија поради состојбата со коронавирусот останале заглавени на италијанско-словенската граница, видно револтирани се од македонските институции од каде што нема никаква реакција. Како што откриваат, останатите нивни колеги од другите земји по реакција на нивните матични земји дозволено им е да ја поминат границата и да си одат дома.

Ние сме професионални возачи од Македонија за кои пишуваат дека сме пристигнати во Македонија. Ние сме 31 камион, моментално сме заглавени на италијанско-словенската граница. Сите други колеги од другите држави, Срби, Босанци, Румни, сите имаат испратено допис од министерството до Словенците и ги пуштаат камионите да си одат дома. Само македонското или „северно македонското“ министерство ги заборавиле своите 31 возач во Италија и нема кој да пушти допис за и ние да си одиме дома – вели во своето видео обраќање еден од револтираните камионџии, исто така сакаме да им се заблагодариме на нашите браќа Словенците кој не снадбуваат со храна и вода.

Фотографија на КамиониМакедонија . com.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here