ФОТО: Од близу погледнете како се дезинфецира секој автомобил при влез и излез од Дебар

Сите институции за постоење на кризна состојба се на терен во Дебар и Центар Жупа, информираше техничкиот премиер Оливер Спасовски. Тој апелираше жителите на тие критични региони да дадат свој придонес за спроведување на сите предвидени мерки.

Спасовски додаде дека е формиран главен оперативен штаб кој раководи со активностите од Акциониот план.

На новинарско прашање додаде дека кризната состојба во општините ќе трае до 30 денови, а доколку има потреба и потоа ќе биде продолжена.

„Да се даде максимален личен придонес придржувајќи се кон препораките од владата и министерството за здравство“, порача Спасовски.

Екипи на Дирекција за заштита и спасување со соодветна опрема вршат дезинфекција на сите возила на влез и излез во општините Дебар и Центар Жупа

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here