Секој со маката: Во земјите се чека на ред за тоалетна и брашно, во Холандија за ”трева”

Холандскиот министер за здравство Бруно Бруинс соопшти денеска дека сите места за храна и пијалоци треба да се затворат вечерва од 18 часот.

Бидејќи марихуаната се продава во нивните кафулиња, се појавија огромни редови пред продажните места на многу места во земјата.

Луѓето побрзаа да купат трева во кафулињата пред 18 часот, пренесуваат холандските медиуми.

Гимназиите, спортските клубови и сауните се исто така затворени. Овој режим ќе трае до 6 април.

„Ги замолуваме сите холандски луѓе да одржуваат соодветно растојание едни од други каде што е можно, вклучително и при купување продукти . Треба да имате растојание од 1,5 метри “, порача министерот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here