Дали во Македонија се спрема монтажна болница??-Се руши “Медицинар”, се ослободува простор околу Инфективната клиника

Градоначалникот Петре Шилегов вечерва објави дека екипи на градот го рушат “Медицинар”, кој се наоѓа во близина на Инфективната клиника.

-Го рушиме Медицинар во Клинички центар за потребите на просторот околу Инфективна клиника. Го помагаме Министерството за здравство и Клиничкиот центар, напиша Шилефов на фејсбук.

“Медицинар” во минатото беше студентски дом, но со години во овие бараки не се вселуваа студенти поради лошите услови.

фокус

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here