Д-р Најденов: Разликата помеѓу грипот и коронавирусот е дека вториот стекна слава

Разликата помеѓу грипот и коронавирусот е во тоа што последниот се стекнал со слава. Тој ги има сите знаци што треба да се припишат на вообичаена инфекција во воздухот.

Ова за бугарската Нова Тв го коментира д-р Емануил Најденов, неврохирург во Универзитетската болница „Св.Иван Рилски“.

Според него, бројот на смртни случаи како резултат на сезонски грип е 24.981 луѓе за сезоната 2016-2017 година во Италија. Во моментов, жртвите на коронавирусот се помалку, тврди тој.

Додава дека многу од луѓето во рок од месец дена ќе се заразат со вирусот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here