Македонското знаме свечено ќе биде подигнато во Брисел и Норфолк за добредојде во НАТО

Церемонијата на подигнување на знамето ќе се одржи истовремено во седиштето на Здружената команда за операции (Шејп –Монс) и во седиштето на Здружената команда на НАТО за трансформации во Норфолк, Вирџинија.

Свеченото подигнување на знамето предвидено е да се одржи во 15 часот, на кое е предвидено кусо обраќање  на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и претставник на Делегацијата на Македонија во НАТО, но без присуство на медиуми.

Настанот во седиштето на НАТО ќе биде емитуван во живо на веб страницата на НАТО.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here