Починато лице во Битола – Било во самоизолација 13 дена?!

Битола има денес уште еден починат човек, 66 годишен маж кој бил во самоизолација од пред 13 дена, со благи симптоми на заболување. Според расположивите информации, човекот бил во странство, се вратил, и потпишал изјава за самоизолација, пишува веб порталот Вечер.

Откако неколку пати не се јавувал на телефон и не отворал, а соседите не го виделе да излезе, полицијата ја обила вратата.

Според информациите, постмортум му е земен брис од епидемиолог од центарот за јавно здравство и пратен е на анализа во Скопје.

Резултатите официјално утре.

Извор: Вечер

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here