25.3 C
Ohrid
вторник, јули 27, 2021
Почетна Македонија Полицискиот час за викенд нема да важи, доколку се работи само за...

Полицискиот час за викенд нема да важи, доколку се работи само за смрттен случај !!

Translate (Eng):[gtranslate]

СООПШТЕНИЕ
Со новата одлука на владата од 06.04.2020 година со која од среда 08.02.2020 година забрана за движење во работните денови започнува од 16.00 часот И 24 часовна забрана на граЃаните за време на викенд. Дооел Две Солзи- Охрид излегува со следново.
1.Починати лица од местото каде Што починале Ќе се превземаат од наШите екипи со целосна заштина опрема И тоа во текот на 24 часа од денот.
2.Последен термин на погреб Ќе биде во 15.00 часот, со цел на погребот да присуствува само ПОТЕСНОТО СЕМЕЈСТВО.
3.Во сабота И недела фермата ДВЕ СОЛЗИ охрид Ќе ги врШи погребите за време на полицискиот час, со одлуката на Владата нема одлука за забрана на ова а дејност, доколку има ке излезиме со нови детали.
4.Согласност на претходнот направен И веЌе применет начин за организација, целокупна организација Ќе се прави без да има потреба член на семејството да излегува од дома. Или само еден член од семејството да дојди во просториите на погребалното претпријатие.
5.На погребите присуствува само кругот на потесното семејство на починатото лице.
Ги замолуваме сите граЃани да имаат разбирање

07.04.2020 Охрид Дооел Две Солзи Со Почит

РЕКЛАМА
- Реклами -