Оваа бабичка ја донираше својата пензија иако немала платено сметки за што поскоро да оздрават болните.

Дарина Гочева од соседна Бугарија сподели интересна вест која е за почит.

Денес мајката на мојот пријател ја донираше целата пензија во болницата во Александровска. Сите пари до денар. Не оставила ниту еден цент. Иако доаѓаат празници, мора да плати за струја, вода, да купи лек.

Плачеше и рече дека мора да помогне. Жена која работела цел живот и нема една лев заштеда, која живее еден месец со 214 лева ги донираше сите свои пари.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here